De gemeente Heist-op-den-Berg verleent sinds 2008 subsidies aan jongeren op inleefreis in het Zuiden en aan scholen die zich engageren om hun leerlingen te sensibiliseren via een Noord-Zuidproject. Sinds 2009 kunnen ook 4de-pijlerorganisaties waarbij inwoners van Heist-op-den-Berg betrokken zijn, aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie voor subsidiëring van projecten in het Zuiden.

Op de gemeenteraad van juni werd beslist om ook voor verenigingen die een activiteit opzetten rond een Noord-Zuidthema een gemeentelijke subsidie goed te keuren voor de periode 2014-2019.

Heistse verenigingen die een sensibiliserende en/of educatieve activiteit organiseren m.b.t. een Noord-Zuidthema in de ruime zin, kunnen aanspraak maken op deze toelage. De activiteiten moeten plaatsvinden op Heists grondgebied en in de eerste plaats bestemd zijn voor inwoners van Heist-op-den-Berg.

De toelage bedraagt 50% van de reële kosten, met een maximum van 100 euro per activiteit per jaar. Voor kosten komen o.a. in aanmerking: een educatieve workshop, huur van educatief materiaal, sprekersvergoedingen, entreegelden van bezoek(en) aan tentoonstellingen die aansluiten bij het betrokken Noord-Zuidthema, kosten voor drukken en verspreiden van folders, huur van lokalen.

De aanvragen voor deze gemeentelijke toelage moeten ingediend worden bij de Noord-Zuiddienst.

Voor meer informatie en het volledige subsidiereglement kan je terecht bij de Noord-Zuiddienst, Kerkplein 15, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 22 86 92, ivk@heist-op-den-berg.be, of op http://www.heist-op-den-berg.be/solidariteit.html